• Hello and Welcome to HiFiVision.com - an online community for the home entertainment and tech enthusiasts!

    If you would like to ask a question, participate in a discussion and view attachments please Register yourself.

Allo USBridge - No Sound from DAC

Mogami Cables

Weathered

Member
Joined
Feb 27, 2009
Messages
37
Points
18
Location
Bengaluru
I bought a new Allo USBridge with Volumio OS shipped with v2.348. It recognizes the DAC (Nuprime Dac10) and scans the music from a usb hard drive. Everything appears to be setup and playing, but no sound from the DAC. Any idea what's wrong?
 
SPONSORED ADS

SPONSORED ADS

rikhav

Well-Known Member
Joined
Mar 27, 2008
Messages
2,409
Points
113
In the playback settings what are the settings in the mixer?
Disable it completely and then check
 

yogibear

Well-Known Member
Joined
Jul 31, 2014
Messages
1,756
Points
113
Location
Jaipur
Did you disable I2s settings on volumio ? In my case, the problem is different. As soon as the volumio is updated to latest 2.586 version, it disappears from WiFi.

If everything works as intended. Do one experiment. Compare Sonics when USbridge is powered through adapter vs battery.
 

rikhav

Well-Known Member
Joined
Mar 27, 2008
Messages
2,409
Points
113
Best to use it with Ethernet
But in the case of OP it's no issue of network as he says everything starts playing but no sound
 

jls001

Well-Known Member
Joined
Feb 9, 2010
Messages
6,082
Points
113
Location
Mumbai
My USBridge stops every now and then and becomes alright with re-insertion of the micro SD card and power reboot. Need to figure out a permanent solution.
 

amit_s

Active Member
Joined
Oct 1, 2014
Messages
109
Points
28
Location
noida
Try to use DietPi with Allo gui image, my USBridge was never stable with Volumio but once I shifted to DietPi never faced any problem.
 

amit_s

Active Member
Joined
Oct 1, 2014
Messages
109
Points
28
Location
noida
My USBridge stops every now and then and becomes alright with re-insertion of the micro SD card and power reboot. Need to figure out a permanent solution.
Are you using wired ethernet? I was also facing same problem but when switched to Allo usb wifi dongle inserted into usb 3.0 port the problem was gone. I have now installed Spotify client and playing through it but never faced any dropout till now.
 

jls001

Well-Known Member
Joined
Feb 9, 2010
Messages
6,082
Points
113
Location
Mumbai
Are you using wired ethernet? I was also facing same problem but when switched to Allo usb wifi dongle inserted into usb 3.0 port the problem was gone. I have now installed Spotify client and playing through it but never faced any dropout till now.
Using wired Ethernet.
 

amit_s

Active Member
Joined
Oct 1, 2014
Messages
109
Points
28
Location
noida
Using wired Ethernet.
Try using DietPi will allo gui image, don't update DietPi to latest version and if you have Allo WiFi dongle try that instead of wired ethernet. I was also frustrated with same problem but got rid of it now.
 

Weathered

Member
Joined
Feb 27, 2009
Messages
37
Points
18
Location
Bengaluru
I'm using wired ethernet. Settings were all fine, rechecked. Updated volumio to the latest version, didnt help. Finally, did a factory reset. I'm getting sound now! No idea what was wrong, settings are same as earlier.
 
SPONSORED ADS

jls001

Well-Known Member
Joined
Feb 9, 2010
Messages
6,082
Points
113
Location
Mumbai
I'm using wired ethernet. Settings were all fine, rechecked. Updated volumio to the latest version, didnt help. Finally, did a factory reset. I'm getting sound now! No idea what was wrong, settings are same as earlier.
Great that you got it up and running. Do share your impressions versus whatever you were using earlier.

I also figured out why my USBridge used to suddenly stop playing. The router that's connected to the Sparky is powered from the power outlet in the switch board (along with switches and regulators for fans and room lighting). Sometimes when I switched on or off a fan or light, the vibration on the switchboard was enough to temporarily disconnect power to the router because of a loose connection. The router is now powered from another source. So far so good.
 

Weathered

Member
Joined
Feb 27, 2009
Messages
37
Points
18
Location
Bengaluru
Great that you got it up and running. Do share your impressions versus whatever you were using earlier.
Have spent enough time over the week to form an opinion. I was using Win10 laptop with optimised Foobar. Did A/B testing with alternating the usb cable between Laptop and USBridge and listening to the same song. USBridge sounds cleaner, open, fuller and punchy.
 

s_sachin

Well-Known Member
Joined
Sep 29, 2008
Messages
701
Points
63
Location
Hyderabad
On a different topic and hope the OP does not mind

I am using hqplayer with dietpi for sometime now with usbridge and quite happy with the results. Was wondering what player others are using
 
SPONSORED ADS

Top