Looking for Region Free DVD Player

Wharfedale Diamond 12.1 & 12.2 Speakers

meetcoolrocky

New Member
Joined
Sep 27, 2008
Messages
13
Points
0
Location
Delhi
Hi All,

I am looking for a Region Free DVD Player within the range of around Rs 6K.

Any advise is highly appreciated.

Thanks
Rocky
 

frnd08

New Member
Joined
Nov 20, 2008
Messages
424
Points
0
Location
India
I think best region free dvd player is LG dv388:).
The unlocking method is here
http://www.hifivision.com/dvd-players-dvd-hard-disk-recorders/1692-best-dvd-player-iwth-usb.html in this thread.

Ah, well all dvd players can be made region free. All philips ones can be made region free as well.

Ok, so here's how to make your LG DV388 region free....

Make sure you dont have any disk in the DVD player's tray. Switch on your dvd player and wait for the "no disk" display. now eject your dvd player's tray and press "000" on your remote. a menu opens up on your screen asking you to enter new region code. the default region code is also displayed, in our case its "5". So we need to press "0" to make it region free (There are 7 regions and 0 is for region free). Press pause to exit. Close the tray and restart the player. (If it doesnt run properly, change it back to region "5".)

Vola! You have a brand new region free DV388!

You can find this post of mine here:
http://www.hifivision.com/dvd-players-dvd-hard-disk-recorders/1692-best-dvd-player-iwth-usb-32.html

----------------------------

But here's my suggestion. DON'T GO FOR DV388, GO FOR 5996 EVEN IF IT COSTS MORE! I'm having Dv388 and its just 2 months old. There are glaring problems with the dvd player.

Read my review of DV388 here:
http://www.hifivision.com/dvd-players-dvd-hard-disk-recorders/2913-my-review-lg-dv388.html
 
Last edited:

SKR

Active Member
Joined
Apr 14, 2008
Messages
198
Points
28
Location
New Delhi
I have a pioneer all zone (region free) DVD player with HDMI in mint condition.
It may be best choice after OPPO which is very expensive.
 

anuragn

Active Member
Joined
Aug 24, 2008
Messages
490
Points
28
Location
Navi Mumbai
Pioneer 610 is a very good player, comes without any region lock. Should cost roughly 6-7K, but definitely much better than LG.
 

phantom76

New Member
Joined
Oct 10, 2008
Messages
88
Points
0
Location
Bangalore
Agree on the Pioneer 610. I have this model and recently I saw its qualities in full glory when I played the ProDJI BD rip of the "Wanted" movie. It was almost like watching native 720p content.

I shelved my plans of selling the 610 for a BD player because of this. It also plays every video format (except for H.264, which I suppose no budget player does.) including WMV9 and DivX Ultra.

Go for it. It will cost you about 7k in Grey and around 9k with B&W.
 

SKR

Active Member
Joined
Apr 14, 2008
Messages
198
Points
28
Location
New Delhi
I think mine is Pioneer 610. I will have to check.
As I just got OPPO 983H my Pioneer DVD player is up for sale. Just like new.
 

hifipal4all

Active Member
Joined
Mar 23, 2007
Messages
270
Points
43
Location
Bangalore
Hi All,

I am looking for a Region Free DVD Player within the range of around Rs 6K.

Any advise is highly appreciated.

Thanks
Rocky

Go for the Pioneer 610 without second thought. Its 100% value for money, price-to-performance player. It should cost you within 7K.

Cheers,
Ramesh @ Bangalore
 

meetcoolrocky

New Member
Joined
Sep 27, 2008
Messages
13
Points
0
Location
Delhi
Hey All,

Thanks for you replies..

So Pioneer 610 it is...

Can anyone tell me what places in Delhi i can get this DVD Player?

Thanks again for your replies.

Rocky
 

attitudeprevails

New Member
Joined
Dec 8, 2008
Messages
4
Points
1
Location
Bangalore
The cost of 610 in bangalore is about 6.6 grey market ..

Will be picking it up shorlty wanted know from chennai friends .. whatwill be the cost 610 in chennai ......

Normally chennai is cheaper compared to bangalore prices .....

Regards
Abhishek.
 

phantom76

New Member
Joined
Oct 10, 2008
Messages
88
Points
0
Location
Bangalore
The cost of 610 in bangalore is about 6.6 grey market ..

Will be picking it up shorlty wanted know from chennai friends .. whatwill be the cost 610 in chennai ......

Normally chennai is cheaper compared to bangalore prices .....

Regards
Abhishek.

That is correct, but you need to do a lot of bargaining. I could get it only for 7k in Chennai last month.
 

prakasse

New Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
556
Points
0
Location
bangalore
The cost of 610 in bangalore is about 6.6 grey market ..

Will be picking it up shorlty wanted know from chennai friends .. whatwill be the cost 610 in chennai ......

Normally chennai is cheaper compared to bangalore prices .....

Regards
Abhishek.

The cost of 610 in bangalore is about 6.6 grey market ..

Will be picking it up shorlty wanted know from chennai friends .. whatwill be the cost 610 in chennai ......

Normally chennai is cheaper compared to bangalore prices .....

Regards
Abhishek.

Can you tell whee we can get this in Blore.

Also HDMI says 1080p/60hz. What is the meaning of this. I can understand 1080p, but what about 60hz...

Thanks,Prakash
 

spirovious

Well-Known Member
Joined
Apr 10, 2008
Messages
12,457
Points
113
Location
Mumbai
Can you tell whee we can get this in Blore.

Also HDMI says 1080p/60hz. What is the meaning of this. I can understand 1080p, but what about 60hz...

Thanks,Prakash

60 hz is freq.Normal freq is 50hz for LCD.(pan has 100 Hz)
Higher the freq better the video.
 

kaverao

New Member
Joined
Nov 15, 2007
Messages
56
Points
0
Location
Bangalore
I read the post [Refer Msg 317, Page 32 of the blog http://www.hifivision.com/dvd-player...th-usb-32.html
] as how to make LG388 region free. Followed the steps and it worked!.(but my player was already having "0" as regioncode = region free set in factory?)
However - MY "TV Buttons" STOPPED WORKING EVER SINCE I TRIED THIS. [ I have connected the DVD to LG's own brand - 32LG80UR LCD TV; The DVD Remote has Volume UP/Down, Program Up/down, Power On/Off, AVMode buttons for TV (top left on remote) Those were usable to operate the TV.] I really wonder how this settings effect DVD remote functioning on TV? However can't think of any other reason bcz i did not change anything else. I hope the DVD remote is not physically damaged or dropped by someone (as im the only one to operate it most of the times). It works well for DVD even now. i checed almost all buttons on it.
Any feed back on this is really appreciated. How can i get my DVD remote working on TV as well as before?
 
You can now pre-book the Audiolab 6000A Integrated Amplifier at a special offer price.
Top