• Hello and Welcome to HiFiVision.com - an online community for the home entertainment and tech enthusiasts!

    If you would like to ask a question, participate in a discussion and view attachments please Register yourself.

Bought NAD D3020 from US - Transformer needed?

Wharfedale Speakers

jacksparrow007

New Member
Joined
Aug 31, 2013
Messages
6
Points
0
Location
Bangalore

Attachments

  • IMG_2556.jpg
    IMG_2556.jpg
    8.3 KB · Views: 104
  • IMG_2557.jpg
    IMG_2557.jpg
    9.7 KB · Views: 106
  • IMG_2558.jpg
    IMG_2558.jpg
    19.7 KB · Views: 106

spandan414

Active Member
Joined
Dec 29, 2015
Messages
142
Points
28
Location
Hyderabad
Check the voltage specifications on the back panel. You would most probably need a step up transformer (110v to 240V). You can get one from SP Road in Bangalore. You would not need to change the adapter plug.
 
Last edited:
Upvote 0

spandan414

Active Member
Joined
Dec 29, 2015
Messages
142
Points
28
Location
Hyderabad
Just saw the pictures you have posted. You do not need a voltage transformer. What kind of plug do you have on the power cable? If it is a US plug, you can either connect it to a surge protector/ spike buster or buy an universal plug adapter. You can get it in any electronic shop or buy it from Amazon. Wont cost you more than 150rs.
 
Upvote 0

jacksparrow007

New Member
Joined
Aug 31, 2013
Messages
6
Points
0
Location
Bangalore
Thanks a lot folks. Also another question -

Where can I get the USB cable for the digital input? (the A-B type cable). Some links for purchase would be helpful.
 
Upvote 0

afj

Well-Known Member
Joined
Sep 12, 2008
Messages
2,110
Points
83
Location
hyderabad
also check if the amp has a voltage selector switch. earlier when it used to support both, it would have a selector switch. not sure about now if it is an automatic solution
 
Upvote 0

rpanand25

Active Member
Joined
Jan 20, 2012
Messages
327
Points
28
Location
new delhi
on a slightly different note can u confirm whether D 3020 has tone controls i.e bass and treble as the reviews in Amazon do not make it clear, Given the price drop $400 i am looking at it to get it from US.
 
Upvote 0

z@m

Member
Joined
Apr 25, 2014
Messages
81
Points
8
Location
BOM
Mine worked out of the box - no transformer needed. Auto voltage switching.

@rpanand25 Alas, no tone control.
 
Upvote 0
Top