• Hello and Welcome to HiFiVision.com - an online community for the home entertainment and tech enthusiasts!

    If you would like to ask a question, participate in a discussion and view attachments please Register yourself.

Sony Tape deck issue...

sureshkn

Active Member
Joined
Aug 20, 2013
Messages
101
Likes
57
Points
28
Location
Bangalore
#1
Hi,
I have a Sony TC-WE475 tapedeck got from US long time back. I had used it for couple of months and packed it. Today I opened it and set that (probably after 10 years).

I powered it on (using 110v step down transformer) and it made some kadak-mudak sound and it came up. I opened both deck A & B. Both looked fine and then I played a cassette. Again it made noise and cassette never rotated. When I opened the deck I see that the head has twitched like this.,



Then I tried in deck B also. Its head also became the same. :sad:
Rewind & Forward also does not work.

Any idea what could be the issue ? Can I fix it by myself or need to get to a service center. Please suggest a good service center in Bangalore.

Thanks,
Suresh.
 
SPONSORED ADS

SPONSORED ADS

reubensm

Well-Known Member
Joined
May 26, 2010
Messages
4,494
Likes
3,038
Points
113
Location
Trivandrum, India
#2
The head is completely off-position. This visual and the clunking sound suggests mechanical failure. Due to non-usage, something could have ceased and something else may have tried to force it and may have broken or chipped something. Better get it attended to by a technician.
 
SPONSORED ADS

Top