• Hello and Welcome to HiFiVision.com - an online community for the home entertainment and tech enthusiasts!

    If you would like to ask a question, participate in a discussion and view attachments please Register yourself.

Peculiar sound from front speakers

Wharfedale Diamond 12 Series
Joined
Dec 9, 2008
Messages
130
Points
18
Location
Bangalore
Hi Guys,

i am using Onkyo S5105 HT system, i hear wierd sound from my front speakers, its sort of hummering sound when ever i play music/movies which is having high bass. I have configured Audssey Equalizer settings. Please i request you ppl to suggest how to get the settings right as this is really irritating.
 

venkatcr

Well-Known Member
Joined
Jul 1, 2008
Messages
7,314
Points
113
Location
Chennai
Check the following:

1. That the speakers cables have been connected with then right polarity.
2. That the system has proper gounding.
3. That the interconnects you are using are shielded properly

Does this happen at all volumes or only when you increase the volume with material that has high bass?
If the system is new, I am sure you can get Onkyo to correct the issue.

Cheers
 
Last edited:

krauss

New Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
87
Points
0
Location
Bangalore
hi techgadgets!
so dont you get humming noise when you dont play high bass? or is it there all the time?
 
Joined
Dec 9, 2008
Messages
130
Points
18
Location
Bangalore
hi techgadgets!
so dont you get humming noise when you dont play high bass? or is it there all the time?

Hi Krauss,

I get it only when i play material containing high bass not all the time. is there any settings shuld i change or problem with my connections?
 

krauss

New Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
87
Points
0
Location
Bangalore
hi techgadgets!
you do have a sub, right? then what is it about high bass from the front speakers!! try changing the crossover settings, i feel to a higher level, to check whether your fronts were not able to output lower frequencies.
 
Joined
Dec 9, 2008
Messages
130
Points
18
Location
Bangalore
hi techgadgets!
you do have a sub, right? then what is it about high bass from the front speakers!! try changing the crossover settings, i feel to a higher level, to check whether your fronts were not able to output lower frequencies.

Hi venkat/krauss,

Thank you guys for your prompt reply, i managed to change the crossover frequency to higher levels and the problem got fixed.
 
Top